woestijnvaders

 

De woestijnmonniken, ook wel woestijnvaders en -moeders genoemd, leefden teruggetrokken en oefenden zich in meditatie, gebed en studie. Sommigen deden dit alleen, anderen vormden groepen, maar één ding hadden zij gemeen: ze waren godzoekers. Daarbij gingen ze experimenten -soms extreme- niet uit de weg, en hun verhalen bevatten veel trial-and-error. Het waren mensen met drive en ongekende toewijding. Hun levenservaringen en wijsheden werden vastgelegd in grote bundels met Vaderspreuken (Apophthegmata Patrum): verzamelingen met citaten, aforismen en anekdotes. En die zijn ook nu nog opvallend actueel.

Geïnspireerd door de woestijnmonniken

Inspiratie. Dat is waar veel mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Zo ook een bijzonder team van mensen, die besloten al zoekend een nog onbekende bron aan te boren. Marcel (art director), Karin (cartograaf), Mattias (schrijver), Johan (redacteur), Sander (grafisch vormgever) en Jedi (illustrator): samen traden zij de onbekende wereld van de woestijnmonniken binnen. Weinigen weten nog van hun bestaan, maar rond het midden van het eerste Millennium leefden er duizenden in de Egyptische woestijnen: illustere monniken als Pambo, Nisteros de Grote, Mozes de Donkere, Syncletica van Alexandrië en Gregorius van Nyssa. Vergeten helden uit de woestijn…

 

De woestijnmonniken en hun spreuken waren voor het team zo inspirerend dat ze besloten een boek te maken. Daarbij zou ieder teamlid met zijn eigen discipline aan de slag gaan. Het leidde tot “Woestijnvaders – inspiratie voor nu”, een inspirerend geïnspireerd boek. Het team is nu al meer dan anderhalf jaar bezig met onderzoeken, ontwerpen en schrijven, en de inspiratie blijft. Met deze website willen zij iedereen op de hoogte houden van dit gezamenlijke project, dat nog maar net begonnen is.

MATTIAS ROUW RESEARCH & TEKST

Als theoloog is Mattias gefascineerd door de levens van de woestijnmonniken uit het eerste Millennium. In het dagelijks leven is hij Business Developer bij verschillende bedrijven en de initiator van het project “Inspiratie uit de woestijn”. Eerder verscheen zijn boek Oude Wegen naar het Feest in 2010.

MARCEL ENDERINK ART DIRECTION

Deze creatieve duizendpoot is eigenaar vanZolderkamer 72 en mede-eigenaar van het Buro Arnhem Zuid. Marcel is iemand die altijd al een aantrekkingskracht heeft gevoelt naar schoonheid in vorm en kleur. Deze passie probeert hij te laten schijnen in zijn werk.

SANDER WEETELING VORMGEVING

Als grafisch ontwerper heeft Sander jarenlang ervaring opgedaan bij platenmaatschappijen en reclamebureau’s. Inmiddels is hij eigenaar van SW Studio waar zijn liefde voor grafisch ontwerp, webdesign en fotografie prachtig samenkomen in één creatief proces. Van idee naar concept en uitvoering.

JEDI NOORDEGRAAF ILLUSTRATIES

Na lang architect te zijn geweest is Jedi inmiddels jarenlang succesvol illustrator en eigenaar van het bedrijf Studio Vandaar. Naast het illustreren is Jedi ook de vaste illustrator van het bierlabel Tongval en, niet geheel toevallig zijn ze recent gestart met een nieuwe bierserie: ‘Woestijnvaders’.

KARIN TIMMERMAN CARTOGRAFIE

Karin geniet van krachtig beeld, luistert graag naar verhalenvertellers en weet veel van aardrijkskunde, ze studeerde hbo-theologie en heeft een journalistieke achtergrond met ervaring in opmaak, infografieken en eindredactie. Zij is co-auteur van ‘Ooit Evangelisch’, en werkte mee aan ‘De kerk is dood, leve de Koning’, ‘WirWar’, serie ‘Ready-Steady-Go’.

JOHAN KLEIN HANEVELD REDACTIE

Johan is al jaren werkzaam als journalist en redacteur van verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Zelf schreef hij verschillende boeken, zoals: ‘Neptunus’ (2001), ‘Indrukwekkende Vrijheid’ (2010), ‘De Derde Macht’ (2013) en is co-auteur van o.a. ‘De opwindende laatste dagen’ (2007) en ‘Het boek van de natuur’ (2011).

woestijnvaders.com

www.bol.com

Neem een kijkje op mijn facebook!