Online vindbaar zijn

belangrijker dan het hebben van een goede website. Het online vindbaar zijn is een goede toevoeging voor je bedrijf, zeker als je de toegevoegde waarde van je bedrijf overbrengt en je zo kan onderscheiden van andere bedrijven. Als je begint met het online vindbaar maken van je bedrijf is het handig om jezelf een doel te stellen. Wat wil je uiteindelijk bereiken met het online vindbaar maken van je bedrijf?

 

Tegenwoordig is het hebben van alleen een website niet genoeg. Zorg er voor dat je naast het hebben van een website ook op andere manieren te vinden bent. Denk hierbij aan social media zoals LinkedIn, Twitter of Facebook. Er zijn hedendaags zoveel verschillende manieren om via social media je te promoten. Zoek goed uit welke manieren er het beste bij jou en je bedrijf passen. Vergeet ook zeker niet om de verschillende kanalen aan elkaar te koppelen! Zo ben je ook nog beter vindbaar bij de zoekresultaten van Google.

 

Soms kan het zijn dat je erg fanatiek bent in het online promoten en vindbaar zijn dat de ‘kern’ van je bedrijf en de bijbehorende gegevens moeilijk vindbaar zijn. De klant wil immers vaak als eerst je basisgegevens zoals bijvoorbeeld je adres, openingstijden, telefoonnummer en mailadres weten. Houd er dus rekening mee dat deze gegevens altijd snel vindbaar moeten zijn. Vanuit die gedachten kan je de (toekomstige) klanten laten weten waarom ze voor jou moeten kiezen en wat jouw specificaties zijn.

 

Sommige bestaande klanten weten niet dat je ook online te vinden bent. Als zij dit niet weten zullen zij ook niet snel naar je zoeken op het internet. Gebruik daarvoor offline media zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief. In de nieuwsbrief kan je dan altijd nog vermelden dat je ook online te vinden bent.

 

Het hebben van een goede website wil dus niet zeggen dat je dan goed vindbaar bent op het internet. Je website moet ook goed vindbaar zijn voor de klanten. Door je online vindbaar te maken zijn er verschillende mogelijkheden waarbij social media een grote rol speelt. Vergeet alleen niet om ook de offline vindbaarheid bij te houden.

Naar het overzicht

Neem een kijkje op mijn facebook!